Lisianthus verovert harten van Zweedse bloemisten

Lisianthus verovert harten van Zweedse bloemisten

Lisianthus.nl maakte afgelopen week haar debuut op Elma Garden in Zweden. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd in het centraal gelegen Jonkoping.

Naast dat er veel planten en decoratiematerialen staan op deze beurs, werden er ook 2 wedstrijden gehouden voor bloemisten: voor zowel de junioren als de professionals. Reden genoeg dus om de Lisianthus nog vreder voor te stellen aan de aanwezige bloemisten.

De stand was ingericht door bekende Zweedse arrangeur Heidi Mikonnen, Heidi richte de stand in met ‘Zweeds’ bloemwerk, wat op veel positieve reacties kon rekenen tijdens de beurs.

De Zweedse markt is erg op seizoenen en trends gericht, dat was ook goed te merken aan de soorten die men het mooiste vond; vooral de aardse tinten vond men prachtig, en velen gaven aan die regelmatig te kopen.

Het grote voordeel van de Lisianthus vond men ook de breedte van het assortiment (voor elk seizoen zijn de juiste kleuren aanwezig) en dat de Lisianthus perfect past in de natuurlijk stijl en uitstraling waar de Zweedse bloemist mee werkt.

Kortom, ook in Scandinavie is de Lisianthus een enorm poplaire bloem.

Bron:

Deel artikel