Nieuwe CEO voor kwekerij Sjaak van Schie

Nieuwe CEO voor kwekerij Sjaak van Schie

Sjaak van Schie B.V. stelt met ingang van 1 juli Rob Passchier aan als nieuwe CEO. Rob Passchier volgt Fidélio Alegria op, die de afgelopen zes maanden CEO was bij dé hortensiaspecialist Sjaak van Schie B.V. Na een periode van intensieve samenwerking en volledige toewijding bij het bedrijf, dat vestigingen heeft in Nederland en Portugal, draagt Fidélio Alegria het stokje over.

Fidélio heeft samen met de huidige directie de transitie geleid om het familiebedrijf toekomstbestendig te maken. Nu wil hij de jonge generatie de ruimte geven om meer richting te geven aan de ingezette weg, onder begeleiding van Rob. De nieuwe directie voor het bedrijf bestaat nu uit: Rob Passchier (Algemeen Directeur), Roel van Schie (Operationeel Directeur) en Mike van Schie (Commercieel Directeur).

Rob Passchier: “Vanaf 2007 ben ik actief als financieel en algemeen verantwoordelijke bij diverse uiteenlopende bedrijven binnen en buiten de tuinbouwsector. De rol van CEO voor Sjaak van Schie
B.V. past goed bij mij en ik kijk ernaar uit om in deze functie samen met het team aan de slag te gaan. Ik zie veel kansen voor groei en innovatie en ik vind het erg waardevol om mijn steentje bij te dragen aan het blijvende succes en een duurzame ontwikkeling van het familiebedrijf.”

Dankwoord
Roel van Schie: “Fidélio heeft zich bijna vijf jaar volledig ingezet voor ons familiebedrijf en daar zijn we hem erg dankbaar voor. Voordat hij de rol van CEO op zich nam, vervulde hij de functie van Algemeen Manager, op ons bedrijf in Portugal. Samen met hem en onze medewerkers hebben we mooie stappen gemaakt. Nu is het tijd voor ons om deze ontwikkelingen voort te zetten.”

Met bedrijven in Nederland en Portugal behoort Sjaak van Schie B.V. tot de grotere kwekers van Hydrangea's. De locatie in Nederland richt zich op het afleveren van bloeiende kamer- en tuinhortensia’s. De locatie in Portugal focust op de productie van uitgangsmateriaal, deels halfwasproducten en deels eindproducten voor verdere afkweek in Europa. Het bedrijf teelt volgens de MPS-richtlijnen voor milieuvriendelijk telen.

Bron:

Deel artikel