DENSO wordt volledige eigenaar van Certhon

DENSO wordt volledige eigenaar van Certhon

DENSO Corporation, de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Certhon, een leider in de ontwikkeling van glastuinbouwprojecten. Eerder in 2020 heeft DENSO een minderheidsbelang in het familiebedrijf genomen. Nu wordt ook de volgende stap gezet en neemt de Japanse robotbouwer alle aandelen van Certhon over.

Met de overname zullen verdere stappen gezet worden om dichter tot de antwoorden rond het wereldvoedselvraagstuk te komen, wat geheel past in de strategie van beide bedrijven. Door de kennis en expertise van DENSO op gebied van automatisering te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon, is er een ijzersterke samenwerking ontstaan om wereldwijd hoogwaardige tuinbouwprojecten te realiseren en waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld wordt.

In 2020 heeft DENSO eerder geïnvesteerd in Certhon, waaruit inmiddels een stabiele samenwerking en meerdere succesvolle initiatieven uit zijn voortgekomen. "DENSO heeft een internationaal netwerk en een sterke reputatie voor het ontwikkelen van geavanceerde technologie en we kijken ernaar uit om de baanbrekende samenwerking verder vorm te geven", aldus Lotte van Rijn, Algemeen Directeur van Certhon. "De investering van DENSO zorgt ervoor dat we de continuïteit voor onze medewerkers, klanten en leveranciers, ook in de toekomst kunnen behouden. Het biedt kansen die essentieel zijn voor een bedrijf als Certhon, dat altijd de grenzen van kwaliteit en innovatie wil verleggen."

Hidehiro Yokoo, Senior Executive Officer van de Food Value Chain Business Development Division bij DENSO, zegt: "Door de volledige overname van Certhon zullen we onze inspanningen versnellen om wereldwijde uitdagingen op het gebied van voeding en landbouw op te lossen. We zijn ervan overtuigd dat Certhon een unieke partner is met gedeelde waarden en aanvullende technologieën, en samen zullen we blijven groeien. DENSO zal blijven samenwerken met Certhon om oplossingen te bieden die voedselveiligheid en -veiligheid bieden, altijd, overal en aan iedereen, voor altijd."

Over DENSO
DENSO, met hoofdkantoor in Kariya, Japan, is een toonaangevende leverancier van mobiliteit ter waarde van 47,9 miljard dollar. DENSO ontwikkelt geavanceerde technologie en onderdelen voor bijna elk automerk en model dat vandaag de dag op de weg rijdt. Met productie als kernactiviteit investeert DENSO in zo'n 200 fabrieken wereldwijd om mogelijkheden te bieden voor een lonende carrière en om onder andere baanbrekende elektrificatie-, aandrijflijn-, thermische en mobiliteitselektronicaproducten te produceren die de manier veranderen waarop de wereld beweegt. Met de ontwikkeling van dergelijke oplossingen bereiden de 165.000 werknemers van het bedrijf wereldwijd de weg voor naar een mobiliteitstoekomst die levens verbetert, verkeersongevallen elimineert en het milieu beschermt. DENSO spendeerde ongeveer 9,0% van zijn wereldwijde geconsolideerde omzet aan onderzoek en ontwikkeling in het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2023.

Over Certhon
Als de nummer één hightech innovator in de tuinbouw en met meer dan 125 jaar ervaring, maakt Certhon het mogelijk voor ondernemers om alles te kunnen telen waar dan ook ter wereld. Ongeacht het klimaat of de hoeveelheid daglicht. Certhon ontwikkelt, produceert en realiseert hiervoor op maat gemaakte oplossingen, zoals hoogwaardige kasprojecten en indoor farms als robotica.

Bron:

Deel artikel