Tomatoworld en Orance bundelen krachten

Tomatoworld en Orance bundelen krachten

Tomatoworld kondigt een strategische samenwerking aan met Orance – Grow Light Architects, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in duurzame groeilichtsystemen. De focus van deze samenwerking ligt op het implementeren van een geavanceerd LED-groeilichtsysteem binnen de faciliteiten van Tomatoworld.

Orance zal Tomatoworld ondersteunen bij de vervanging van verouderde armaturen door een state-of-the-art LED-groeilichtsysteem. Dit systeem belooft niet alleen de efficiëntie van de teelt te verhogen, maar ook aanzienlijke energiebesparingen te realiseren en de ecologische voetafdruk van de faciliteit te verkleinen.

Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties en benadrukt hun gedeelde toewijding aan innovatie en duurzaamheid in de tuinbouwsector. Door de krachten te bundelen, streven Tomatoworld en Orance ernaar om niet alleen de productiviteit van de teelt te verbeteren, maar ook de impact op het milieu te verminderen.

"We zijn verheugd om samen te werken met Tomatoworld aan dit baanbrekende project," zegt René van der Sar, Co-founder van Orance. "Met onze vier decennia aan ervaring in de tuinbouwsector, uitgebreide technische expertise in groeilichtsystemen en elektrotechniek, en de diepgaande kennis van Tomatoworld in de tuinbouwsector, zijn we ervan overtuigd dat we een positieve verandering kunnen teweegbrengen in de manier waarop tomaten worden geteeld."

Aart van den Bos, directeur van Tomatoworld, deelt deze opwinding. "Orance deelt onze visie op duurzaamheid en innovatie," zegt hij. "Samen streven we naar een meer efficiënte en milieuvriendelijke teeltpraktijk, die niet alleen de kwaliteit van onze producten verbetert, maar ook bijdraagt aan een gezondere planeet."

De implementatie van het LED groeilichtsysteem zal naar verwachting in de komende maanden worden voltooid, waarna Tomatoworld de voordelen van verbeterde teeltomstandigheden en een verminderde milieu-impact zal ervaren.

Bron:

Deel artikel