Nieuwe voetgangersbrug voor Royal FloraHolland

Nieuwe voetgangersbrug voor Royal FloraHolland

Op woensdag 10 juli 2024 vond de officiële opening plaats van de nieuwe voetgangersbrug bij de hub Aalsmeer van Royal FloraHolland. Dit feestelijke evenement markeerde een belangrijke stap in de verbetering van de infrastructuur en bereikbaarheid van Royal FloraHolland. De nieuwe brug zorgt voor een veilige oversteekmogelijkheid voor voetgangers. De nieuwe bushaltes maken duurzaam en efficiënt openbaar vervoer met een hogere frequentie mogelijk.

De opening werd verricht door gedeputeerde Jeroen Olthof van de provincie Noord-Holland, Marja Ruigrok van de Vervoerregio Amsterdam en financieel directeur David van Mechelen van Royal FloraHolland. Samen knipten zij een bloemenlint door, waarna zij met genodigden een wandeling over de nieuwe brug maakten richting de nieuwe bushalte. De ceremonie werd afgesloten met een korte busrit over de N201 terug naar Royal FloraHolland via de nieuwe ingang naar Aalsmeer Oost.

Duurzaam én mooi
De brug richting de nieuwe bushaltes en de constructie van de liften zijn gemaakt van hout. Het gebruik van hout is niet alleen een duurzamer alternatief, er is ook een minder zware betonnen fundering nodig. Dit ontwerp sluit dan ook aan bij de bredere duurzaamheidsdoelen van de regio en Royal FloraHolland. Jeroen Olthof vertelde hierover in zijn speech: "We willen slim investeren in doorstroming en duurzaamheid, zoals met de bouw van deze houten brug. Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we duurzaamheid en bereikbaarheid kunnen combineren." Marja Ruigrok voegde daaraan toe: "Op dit traject zetten we zero-emissiebussen in, wat wederom een duurzame stap is.” Ook is er gedacht aan de uitstraling van de brug. Marja Ruigrok: “Deze nieuwe voetgangersbrug is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de esthetiek van de omgeving.” David van Mechelen beaamde dat is zijn slotwoord: “De brug is niet alleen veilig, maar heeft ook een prachtig zichtbare constructie ”.

Project Bereikbaarheid Royal FloraHolland
Het project Bereikbaarheid Royal FloraHolland is een samenwerking tussen Royal FloraHolland, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Aalsmeer. Aannemer Ballast Nedam Infra nam de werkzaamheden op zich. De opening van de voetgangersbrug en de nieuwe haltes maakt onderdeel uit van het vastgoedproject Aalsmeer-Oost van Royal FloraHolland, waar maar liefst 135.000 m2 nieuwe goed bereikbare ruimte ontstaat voor groei van de sierteelt.

De nieuwe houten voetgangersbrug over de N231 zorgt ervoor dat busreizigers en andere voetgangers veilig kunnen oversteken. Daarnaast zijn er twee nieuwe bushaltes langs de Legmeerdijk aangelegd, wat de doorstroming en bereikbaarheid van het openbaar vervoer aanzienlijk verbetert. Per 21 juli gaan de nieuwe haltes open. Buslijn 357, waar dagelijks ruim 2.000 reizigers gebruik van maken, gaat gebruik maken van deze haltes. De reistijd op de route wordt hierdoor met ongeveer zes minuten verkort.

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Meest gelezen